пʼятниця, 09 липня 2010 15:00

У Бразилії знайшли двометрову "желейну" рибу (ФОТО)

Автор: CyberSecurity.ru
 

Поблизу убережжя Бразилії виловили незвичайну і раніше невивчену рибу.


Океанологи припускають, що в даному випадку мова може йти не тільки про новий вид риб, але й новий вид морських мешканців, які раніше ніколи не траплялися на очі людям. Дослідники говорять, що знайшли рибу випадково, коли займалися дослідженням морських черепах.

Двометрова риба зовнішні більше нагадує якусь желейну субстанцію або медузу, хоча не є такою. "Первинні дослідження показують, що це істота є раніше невідомою і з наукової точки зору абсолютно новою", - говорять бразильські дослідники.

Під час детальніших досліджень вчені встановили, що риба схожа на членів родини Ateleopodidae. Ця родина риб погано вивчена, проживає тільки в глибоководних регіонах, а його перші члени були виявлені ще в 1840-х роках. "Як тільки я побачив цю рибу, у мене не було ніяких сумнівів - це новий вид", - говорить Дейв Джонсон, іхтіолог Національного музею при Смітсонівському інституті природознавства.

Ateleopodidae теж є "медузовидною" рибою, у них такі самі будови голови, але вони значно менші за розмірами. Харчуються Ateleopodidae в основному мертвечиною, яка осідає на дно. На сьогодні відомо близько десяти представників Ateleopodidae, більшість з них мешкають на глибині близько 700 метрів.

Нова риба істотно більша за Ateleopodidae і як багато інших глибоководних риб має желейне забарвлення, а в її тілі майже немає м'язів.

На сьогодні дослідники не можуть достеменно стверджувати, чи належить нова риба до родини Ateleopodidae або ж це взагалі новий вид. Складнощі з ідентифікацією нового виду також полягають у тому, що він дуже рідкісний і дослідники не впевнені як і коли вони знову зіштовхнуться з рибою.

"Можна сказати, що "желейні" риби є, але скільки їх, не знає ніхто, дані про них розкидані по музеях усього світу", - говорить Джонсон.

СyberSecurity.ru

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії знайшли двометрову "желейну" рибу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути