четвер, 29 травня 2014 14:10

У берлінському хмарочосі садитимуть грядки
6

Хмарочос Green8 у Берліні
Хмарочок Green8 у Берліні
Житловий вертикальний сад в Шрі-Ланці
Комплекс Agora Gardens у Тайвані

Хмарочос-сад, який має стати у центрі Берліна, розробили архітектори Агнєшка Прейбіш та Петер Зандхаус. У одній будівлі розташовуватимуться офіси, житлові квартири, дитячі садочки, спортзали. Мешканці матимуть свої ділянки, де вирощуватимуть овочі та фрукти. Урожай зможуть продавати на ринку тут же у хмарочосі. На останніх поверхах, поруч з оглядовим майданчиком та спа-салонами, відкриють ресторани домашньої кухні.
"Проект є спробою нового способу життя в густо заселених центрах міст. Він адресований сучасним родинам, які хочуть поєднати переваги проживання у місті з життям на природі", - кажуть автори хмарочосу.
2016 року обіцяють завершити будівництво ще одного зеленого хмарочоса на 40 квартир. Його зводять у тайванському Тайбеї. Дизайн нагадує структуру людської ДНК. Будівля складатиметься з двох веж, які закручуватимуться між собою по спіралі. На кожному поверсі буде висячий сад, а у дворі посадять невеликий ліс. Енергією забезпечуватимуть сонячні батареї, які поставлять на даху.

Зараз ви читаєте новину «У берлінському хмарочосі садитимуть грядки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути