неділя, 16 липня 2006 12:35

В Японії випробували літак, що літає на батарейках

В Японії в неділю (16.07) успішно пройшли випробування першого в світі літака, що літає на звичайних побутових батарейках.

391 метр подолало це диво техніки, розроблене спільними зусиллями фахівців японської електротехнічної корпорації "Мацусіта електрик" і Токійського промислового університету.

Єдиний пропелер одномісного літака приводиться в дію 160-ма "пальчиковими" батарейками типу АА - вибір був зумовлений необхідністю створити легке та компактне джерело енергії. Політ з пасажиром на борту продовжувався близько 1 хвилини на висоті 5 метрів від поверхні землі. Весь час від зльоту до посадки його супроводжували студенти, які бігли поруч. Один з них і підхопив літак під час приземлення та забезпечив його плавне гальмування.

Як раніше повідомили в прес-службі "Мацусіта електрик", апарат і його політ поки в основному призначені для демонстрації можливостей її нових особливо містких батарей "Оксілайд", що поступили в продаж в цьому році, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «В Японії випробували літак, що літає на батарейках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути