неділя, 17 лютого 2013 05:54

Удар челябінського метеориту дорівнює 4-бальному землетрусу

Удар челябінського метеориту дорівнює 4-бальному землетрусу
Фото: news.open.by

Сейсмостанції Геологічної служби США зафіксувала вибух боліда в районі Челябінська - сейсмічні коливання відповідали землетрусу магнітудою 4 бали, повідомляється на сайті служби.

Станції служби 15 лютого в 3 години 20 хвилин 26 секунд за Гринвічем зафіксували поштовх магнітудою 4 в точці з координатами 55,15 градуса північної широти і 61,41 градуса східної довготи - в 1 кілометрі на північний захід від Челябінська, пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух метеориту в Челябінську в 30 разів потужніший, ніж ядерна бомба в Хіросімі - NASA

Як повідомлялося раніше, вибух в районі Челябінська в п'ятницю зафіксували також 11 з 45 інфразвукових станцій стеження Організації з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Шлейф диму від боліда зняли європейські і американські супутники.

У п'ятницю вранці жителі ряду регіонів Уралу спостерігали політ боліда - вогненної кулі з димним хвостом. Падіння завершилося яскравим спалахом і потужним вибухом. У Челябінську, який був близький до епіцентру, ударною хвилею було пошкоджено будівлі, вибито близько 100 тисяч квадратних метрів скла, близько 1,2 тисячі людей звернулися за медичною допомогою.

Зараз ви читаєте новину «Удар челябінського метеориту дорівнює 4-бальному землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути