неділя, 20 вересня 2009 18:17

Учені з"ясували, яким людям дано бачити сни

Учені з"ясували, яким людям дано бачити сни

Сни бачать тільки розумні люди. До такого висновку прийшли американські учені, які займаються вивченням сновидінь.

Відповідний висновок був зроблений в результаті дослідження більше двох тисяч людей. Більшість опитаних не бачать, або не запам"ятовують своїх снів. Тільки люди, які пройшли на відмінно низку інтелектуальних тестів, могли з упевненістю говорити про те, що їм постійно сняться сни. Причому, чим людина більш інтелектуально розвинена, тим більш яскраві та кольорові вона бачить сни.

Власне кажучи, нічого незвичайного в цьому відкритті немає, оскільки, за своєю суттю, сни є впорядковуванням інформації. Уві сні мозок аналізує інформацію, що надійшла за день, вирішує безліч питань.

Безліч віщих снів і відкриттів, що приснилися, як, наприклад, періодичну систему Менделєєва, тепер можна легко пояснити: мозок вирішує уві сні поставлені завдання, знаходить виходи з найважчих ситуацій.

Якщо людина не розвинена інтелектуально, не прагне до вирішення яких-небудь питань, її ніщо не цікавить, окрім звичайних буденних справ - то, відповідно, вона дуже рідко бачить сни, оскільки її мозок під час сну теж спить, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, яким людям дано бачити сни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути