понеділок, 28 грудня 2009 14:28

Вчені створили "безпохмільний" алкоголь

Вчені створили "безпохмільний" алкоголь

Британські вчені розробили замінник алкоголю, який повністю позбавлений його недоліків, повідомляє Daily Telegraph. Він діє як звичайний алкоголь, однак не викликає ані звикання, ані похмілля, а його вплив можна перервати в будь-який момент, так що любителі "закладати за комір" зможуть взяти машину і спокійно повернутися додому.

Замінник алкоголю, який не призводить до пияцтва і похмілля, розробили дослідники з Імперського коледжу в Лондоні під керівництвом професора Девіда Натта.

Дія нового "алкоголю" заснована на хімікатах, подібних до тих, що містяться в Валіумі. Вони, як і алкоголь, діють на нерви головного мозку, які відповідають за відчуття комфорту і розслаблення. Однак на відміну від традиційного алкоголю, не впливають на коливання настрою і не викликають звикання.

Дослідники вважають що в їх алкоголю є ще одна велика перевага - його дію можна швидко зупинити за допомогою спеціальних пігулок, щоб безпечно повернутися додому, або на роботу в автомобілі.

Професор Натт особисто спробував ефект нового "алкоголю".

"Я відчув сп"яніння і майже заснув. П"ять хвилин потому я вже проводив лекції", - сказав він.

За даними дослідників, нова речовина може також слугувати в якості замінника алкоголю в пиві або горілці. Однак, проведення подальших досліджень потребує величезних коштів. Вчений впевнений, що згодом знайдуться інвестори, які згодяться надати необхідну суму.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили "безпохмільний" алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути