вівторок, 17 грудня 2013 13:21

У Норвегії можуть побудувати вертикальне кладовище-хмарочос

Дизайнер Мартін Мак-Шеррі пропонує, у зв'язку з дорожнечею і недоліком у великих містах вільних земельних ділянок під поховання, будувати вертикальні кладовища-хмарочоси.

Країни Скандинавії вже сьогодні стикаються з проблемою браку місця для кладовищ. Виходячи з цього, у студента Датської королівської школи архітектури народилася ідея перемістити поховання покійних у вертикальний простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брутальний інтер'єр і стіни з кам'яних брил - "чоловічий" будинок на острові Сан-Хуан

"Вертикальне кладовище McSherry може виявитися справжньою знахідкою для такої країни, як Норвегія, де простору під поховання майже незалишилось", - йдеться в описі проекту. Цікаво, що ця ідея була запропонована в рамках конкурсу, який проводить Північна асоціація кладовищ і крематоріїв з метою розробки інноваційних рішень для забезпечення місць для поховання".

Сучасний дизайн кладовища-хмарочоса органічно впишеться в будь-який міський силует, упевнений автор. До речі, хмарочос з часом можна буде надбудувати - на його даху передбачається встановлення підйомного крану, з допомогою якого можна "наростити" необхідну кількість поверхів.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії можуть побудувати вертикальне кладовище-хмарочос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути