пʼятниця, 01 липня 2016 13:55

У кафе на деревах приходять милуватися заходом сонця
5

Фото: Тарас Подолян

Два тижні працює на Трухановому острові у Києві кафе "Шпаківня". Гостей тут розміщують у будиночках на деревах.

"Якось режисерці Вероніці Зісельс приснилися джунглі і будиночки на деревах серед ліан. Про свій сон вона розказала своєму хлопцеві. Разом вирішили втілити його в життя. Так з'явилося наше кафе", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Максим Сорока. Він зустрічає гостей "Шпаківні".

Кафе розташоване на центральному пляжі. Навколо великої літньої кухні висять гамаки і гойдалки. 4 будиночки на деревах розташовані за кілька метрів. Вгору відвідувачі піднімаються сходами. Перед ними напис "Роззувайтеся".

"Минулого року кафе "Шпаківня" працювало у парку імені Пушкіна. Від відвідувачів відбою не було. Цього року вирішили розмістити кафе біля пляжу. Тепер наші гості приходять сюди милуватися заходом сонця", - сказав Сорока.

У кафе відвідувачам пропонують скуштувати страви вегетаріанської кухні та випити смузі. Алкоголь тут не продають.

"Смузі коштує 40 гривень. У таку ж ціну обійдеться чашка кави. Чай коштує дешевше — 20 гривень. Ціни на основні страви починаються від 60 гривень. Рекомендуємо відвідувачам скуштувати наші фірмові сирні роли: готуємо солодкі з маком і чорносливом і солоні — з овочами і горіховим соусом. Найдорожче — 80 гривень — коштує страва дня. Сьогодні наш шеф-кухар приготував сабджі — індійське рагу з сиром фета", - поділився Максим.

У кафе працюють 15 людей.

"Спочатку підніматися вгору було страшно. Перші рази навіть коліна тремтіли. Але за 2-3 дні приловчилися. Тепер офіціанти спокійно можуть підніматися вгору з двома тацями у руках", - сказав він.

В одному із будиночків на фоні Дніпра фотографуються двоє дівчат.

"Сьогодні прийшли сюди вперше. Подружка про це місце розказала. Минулого тижня була тут зі своїм хлопцем. В одному із цих будиночків він їй освідчився і зробив пропозицію", - розповіла одна з них.

Зараз ви читаєте новину «У кафе на деревах приходять милуватися заходом сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути