середа, 28 вересня 2011 17:44

У Франції пройшли перегони на шоколадних човнах
7

Фото: Фото: www.kulturologia.ru

Тисячі людей зібралися на березі річки Одер у французькому місті Кімпер, щоб побачити, як сім шоколадних човнів будуть змагатись у найсолодшій на світі регаті.

Жорж Ларніколь вперше потрапив у заголовки газет минулого року, коли йому вдалося без зусиль проплисти на шоколадному човні вагою 1,2 тонни водами Атлантичного океану в порту Конкарно. Тепер 56-річний кондитер, якому належить більше 10 магазинів у західній Франції, вивів своє хобі на абсолютно новий рівень, створивши сім функціональних човнів і продемонструвавши їх всьому світу під час вітрильної регати. Кожне судно (2 метри в довжину і вагою майже півтонни) виготовлене з нерозпроданого розплавленого шоколаду. У човні може бути тільки один матрос, який повинен доплисти до фінішу за допомогою шоколадних весел.

Цього року учасники солодкої регати зібрались перед будівлею суду в Кімпере. Матроси повинні були дістатись до міської префектури, а потім повернутись назад до відправної точки. У шлях вирушили семеро, але тільки четверо з них повернулись. Незважаючи на три човни, які потонули, шоколадна регата пройшла весело - натовп всіляко підтримував та заохочував учасників оплесками й сміхом.

Припускають, що даний захід - чітко спланований маркетинговий хід Ларніколя, який хоче розрекламувати мережу своїх магазинів. Однак чоловік запевняє, що він і його команда займаються цим виключно заради задоволення.

Після закінчення регати він пообіцяв спорудити 12-метрову яхту з шоколаду й цукру з нагоди Брестcкого морського фестивалю, який відбудеться в липні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «У Франції пройшли перегони на шоколадних човнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути