середа, 24 лютого 2010 15:18

Сучасні діти житимуть менше за своїх батьків - ВООЗ

Сучасні діти житимуть менше за своїх батьків - ВООЗ

У сучасного покоління дітей, вперше за довгий час, тривалість життя буде меншою, ніж у їхніх батьків. Про це попередила генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров"я Маргарет Чен.

Відкриваючи перше засідання членів всесвітньої мережі по боротьбі з неінфекційними захворюваннями в Женеві, пані Чен заявила, що молоді люди і навіть діти все частіше страждають на такі захворювання, як гіпертонія і деякі види раку.

До того ж, більше 43 мільйонів дітей дошкільного віку страждають від надмірної ваги або ожиріння. Це створює додатковий ризик для їхнього здоров"я і тягне за собою більші витрати на медичне обслуговування.

За даними ВООЗ, шість з 10 смертей, які відбуваються сьогодні в світі, трапляються внаслідок неінфекційних захворювань. Експерти також вважають, що більше чверті цих смертей можна було б уникнути за умови дотримання профілактичних заходів.

Загалом, щороку через неінфекційні захворювання - такі, як хвороби серця, інсульт, діабет, рак, хронічні респіраторні захворювання і психічні розлади, помирають більше 35 мільйонів осіб. 80% цих смертей припадає на країни, що розвиваються, де все більшої кількості людей торкаються чотири основних фактори ризику: куріння, алкоголь, неправильне харчування і відсутність фізичних вправ.

Чен вважає, що така тенденція є наслідком глобальних факторів, таких як старіння суспільства, стрімка та хаотична урбанізація та "глобалізація" нездорового способу життя.

Gazeta.ua за матеріалами Wiadomosci

Зараз ви читаєте новину «Сучасні діти житимуть менше за своїх батьків - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути