вівторок, 25 жовтня 2011 12:10

Сонцезахисні окуляри можуть вимірювати частоту серцебиття та швидкість бігу

Сонцезахисні окуляри можуть вимірювати частоту серцебиття та швидкість бігу

Створене спеціальне пристосування, яке прикріплюється до дужки сонцезахисних окулярів, що використовуються спортсменом, і за допомогою світлодіодів та звуку передає інформацію про спортсмена і його стан здоров'я.

Завдяки універсальним кріпильним елементам, пристрій Sportiiiis канадської компанії 4iiii Innovations підходить практично до всіх моделей окулярів для бігунів або велосипедистів. Він  складається з розташованого в районі вуха динаміка, радіопередавача та панелі з семи LED-вогників поруч з оком.

Оскільки Sportiiiis не виводить графічної інформації, він не відволікає атлета від тренувань. Проте з його допомогою можна передати таку важливу інформацію, як частота серцебиття, темп, швидкість або час - не в абсолютних значеннях, а в порівнянні із заданою нормою. Відповідність нормі показана колірним сигналом: зелений свідчить про оптимальне значення, жовтий або оранжевий - про незначне відхилення, а червоний - про необхідність сповільнитись або, навпаки, прискоритись.

Спортсмен може отримати ту ж саму або додаткову інформацію через динамік. Передавальним пристроєм, який запам'ятовує всі нормативи, може бути комп'ютер або смартфон  iOS або Android, а трансляція здійснюється через протокол ANT +. Батареї Sportiiiis вистачає приблизно на 10 годин роботи.


Зараз ви читаєте новину «Сонцезахисні окуляри можуть вимірювати частоту серцебиття та швидкість бігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути