пʼятниця, 20 лютого 2015 15:16

Рефлекторна реакція на лоскіт дісталася нам від печерних людей

Рефлекторна реакція на лоскіт дісталася нам від печерних людей

Багато людей бояться лоскоту. Вчені припускають, що природна фізіологічна реакція на лоскіт - це наш спадок від предків, така властивість служила їм для захисту від комах. Справа в тому, що отруйні мухи, комарі та інші, точніше, їх попередники, були і тоді, коли по землі бігали волохаті, мавпоподібні, стадні люди.

Один укус міг доставити масу неприємностей, а то і зовсім виявитися смертельним. Але бажання припинити лоскіт викликало у людей дуже швидку реакцію на дотик лапок комахи до шкіри, і вкусити воно просто не встигало. Правда, у цієї, на перший погляд, логічної думки є і недолік. Він полягає в тому, що книсмесис в жіночому ніжному виконанні до такої міри приємний для чоловіка. Більше того, він навіть збуджує, отже якщо це і тортури, то солодкі і бажані.

У той же час, якщо лоскотати, так би мовити, від душі, то чи то буде вплив рукою або механічний, всі люди регочуть приблизно однаково. Одні більше, інші менше, але це залежить від чутливості шкіри. Діти до лоскоту особливо чутливі тому, що їх шкіра в 5 разів тонша і ніжніша. Новонародженим лоскіт корисний, адже він стає причиною сміху рефлекторно. Але потім рефлекс запам'ятовується, і дитина вчиться керувати ним. Так вона вчиться сміятися.

Існує думка, що під час лоскоту нервова система відчуває сильне навантаження, навіть напругу, бо сміх - це спосіб цю саму напругу послабити. Ось люди сміються, шукаючи вихід із становища.

Зараз ви читаєте новину «Рефлекторна реакція на лоскіт дісталася нам від печерних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути