вівторок, 27 квітня 2010 13:03

"Чоловічу менопаузу" радять лікувати

"Чоловічу менопаузу" радять лікувати

Хаг Джонс, професор андрології з Університету Шеффілда, вважає, що 10% чоловіків старше 50 років страждають від "чоловічої менопаузи", або синдрому недоліку тестостерону. У хворих на серцево-судинні захворювання та діабет 2 типу ці показники складають 17%, пише The Daily Mail.

Справа в тому, що після 30 років рівень тестостерону у чоловіка падає природним чином на 1% щороку. Проте при неправильному способі життя зниження рівня тестостерону може відбуватися набагато швидше. Синдром розвивається, коли яєчка, що виробляють тестостерон, не працюють нормально, або коли загальний гормональний фон порушений.

При цьому тестостерон важливий не тільки з погляду чоловічої потенції та сексуального потягу, але і для підтримки м"язової маси, здорових кісток, позитивного настрою і високого рівня енергії. В результаті чоловік може страждати від перепадів настрою, депресії або дратівливості. Плюс - збільшення ваги, втома, біль в суглобах, відсутність сексуального бажання, приливи, нічна пітливість, випадання волосся на тілі та обличчі.

До речі, згідно з дослідженням, проведеним в 2007 році в Медичній школі Сан-Дієго при Університеті Каліфорнії, чоловіки з низьким рівнем тестостерону раніше вмирають. І це недивно, зважаючи на набір ваги, порушення статевої функції і як результат серцево-судинні захворювання і розвиток діабету.

У свою чергу, професор Джонс упевнений, що низький вміст тестостерону треба лікувати. Проте питання з лікуванням не таке просте. По-перше, це довгий процес. По-друге, тут потрібний тонкий підхід і грамотне дозування, що спирається на аналіз крові.

Саме лікування тестостероном може здійснюватися за допомогою ін"єкцій або кожні три тижні, або кожні десять або чотирнадцять тижнів. Є можливість ще використовувати пластири, гелі або імплантати. Щоправда, ймовірні і побічні ефекти у вигляді збільшення простати і підвищення рівня червоних кров"яних тілець.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Чоловічу менопаузу" радять лікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути