вівторок, 04 жовтня 2011 10:11

Психологи довели, що сором'язливі люди мають більше моральних якостей

Психологи довели, що сором'язливі люди мають більше моральних якостей

Група психологів з каліфорнійського Університету Берклі, яка працювала під керівництвом Метью Файнберга, встановила: сором'язливі люди більш надійні, щедрі та схильні до моногамії, повідомляє "NEWSru Israel".

Своїми висновками дослідники поділились на сторінках журналу Journal of Personality and Social Psychology. У статті доктор Файнберг розповідає, що здатність соромитись - ознака наявності високих моральних якостей. Тобто, це не недолік, а гідність. Правда, не варто плутати збентеження з тривожністю і занепокоєнням, що говорить про психічні відхилення.

Перевірити заявлені положення психологи вирішили в ході експерименту. Вони записали розповіді 60 учнів, які поділилися з ними переживаннями з приводу курйозних моментів у житті. При цьому вимірювався рівень пережитого збентеження.

Далі добровольці виконували вправу на самовідданість. Найкращі результати демонстрував той, хто більше всіх ніяковів. За словами вчених, дані спостереження стануть у нагоді людям, які шукають надійних ділових партнерів і чоловіка або дружину.

Зараз ви читаєте новину «Психологи довели, що сором'язливі люди мають більше моральних якостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути