четвер, 08 грудня 2011 15:53

Прибиральниця виявила рідкісні монети вартістю декілька мільйонів євро

Прибиральниця виявила рідкісні монети вартістю декілька мільйонів євро

У Баварії прибиральниця державної бібліотеки в Пассау випадково виявила в одному зі сховищ унікальну колекцію старовинних монет, повідомляє The Local. За словами Тані Хельс, спочатку вона подумала, що дерев'яна коробка - це шкатулка для ювелірних прикрас. Про свою знахідку Хельс повідомила директору бібліотеки Маркусу Веннерхольду.

Вивчивши вміст коробки, Веннерхольд виявив у декількох скриньках срібні, бронзові й латунні монети з давньої Греції, Риму та Візантії. Частина монет належала до епохи Наполеона Бонапарта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибиральниця переплутала об'єкт сучасного мистецтва зі сміттям

Веннерхольд звірив виявлену колекцію зі схожими монетами в інтернеті. З урахуванням того, що деякі монети є унікальними в своєму роді, вартість колекції може досягати декількох мільйонів євро.

Як пояснив директор бібліотеки, власника колекції встановити не вдалося. За його припущенням, її могли сховати від влади в 1803 році, в епоху секуляризації, коли зберігалися в монастирях монети і книги вилучалися на користь держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На луках Великої Британії знайшли гігантського гриба діаметром 70 см

За словами Веннерхольда, колекція стане в пригоді бібліотеці Пассау. Наступного року бібліотека, заснована в 1612 році, буде відзначати своє 400-річчя, і рідкісні монети виставлять на загальний огляд.

Зараз ви читаєте новину «Прибиральниця виявила рідкісні монети вартістю декілька мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути