понеділок, 24 листопада 2014 19:00

Обліплена жуйками скульптура "прикрасила" вхід в художню галерею у Ванкувері
7

Акт вандалізму в деяких випадках не тільки залишається безкарним, але і іноді буває дуже навіть бажаним.

Художник Дуг Купленд створив двометрову скульптуру, яка є збільшеною копією голови самого художника, і надав її на поталу публіці. Людям пропонувалося приліпити свої жуйки на поверхню скульптури, де і як хотілося.

Скульптура Gumhead простояла все літо перед художньою галереєю в Ванкувері. Повільно, але вірно, в кінці кінців голова повністю вкрилася маленькими шматочками різнобарвної жуйки. До першого вересня вже важко було розібрати риси обличчя. "Я ніколи ще не бачив, щоб люди були так зацікавлені в участі в інтерактивному проекті, та ще й протягом настільки довгого часу. Люди, які проїжджають щодня повз "Голови-жуйки", зупиняються і намагаються відзначити, чи не просунувся процес, де ще залишилося непокрите місце. Ця скульптура - таке явище "вісім-в-одному": автопортрет, портрет, натюрморт, пейзаж, громадська скульптура, перфоманс, концептуальне мистецтво і показник часу. А ще вона хоче стати вашим другом."

Нескладно помітити, що люди залишилися небайдужі до цього проекту: перехожі намагалися приліпити нову жуйку не просто аби куди, а намагалися зробити "жуйковий шар" рівномірним. Люди не лінувалися нагинатися до самої землі або стрибати до самої маківки голови, щоб внести свою посильну лепту у створення Gumhead.

"Спочатку приліплені жуйки здавалися такими діамантами на чорному тлі, - розповідає Дуг Купленд про процес "обростання" величезної голови. - А потім під час джазового фестивалю недалеко від скульптури припаркувався вагончик, що продає жуйки, і з цього моменту Голова вийшла на новий рівень. Через спеку жуйки стали плавитися і стікати, і тепер навколо скульптури і вдень і вночі кружляє хмара бджіл і ос. Це просто мрія!"

Зараз ви читаєте новину «Обліплена жуйками скульптура "прикрасила" вхід в художню галерею у Ванкувері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути