понеділок, 14 листопада 2016 13:37

Незадоволених кольором шкіри помічника Святого Миколая забрала поліція

Незадоволених кольором шкіри помічника Святого Миколая забрала поліція
Фото: rp.pl

Поліція Нідерландів затримала сотню маніфестантів, які вийшли з акцією проти вшанування традиції Чорного Петруса, одного з помічників Святого Миколая. Участь у Різдвяних акціях постаті з чорним обличчям протестувальники у Роттердамі пов'язують із расизмом та дискримінацією. Про це пише rp.pl.

Маніфестації проти Чорного Петруса пройшли у трьох районах Роттердама. Учасників акції затримали через непокору поліції - бо не розійшлися, коли їх попросили.

У суботу, 12 листопада, у порту Маасльюїс між Роттердамом і Хагою відбулися урочистості з нагоди прибуття параду Святого Миколая. Серед його учасників - Чорний Петрус. Парад щороку відвідують тисячі родин із дітьми. Історія персонажа сягає ХІХ століття. Петрус допомагає Миколаю доставляти дітям подарунки, знає місцеву мову. В суботу протестувальники розповіли, що, на їхню думку, герой з червоними устами, золотими сережками та кучерями, є карикатурою расизму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сніжну погоду ноги натирають коньяком

Існує кілька легенд про походження Чорного Петруса. Одна з них розповідає, що він був помічником італійського прибиральника коминів і став чорний від сажі. Інша - що Петрус походить з Іспанії, має темну шкіру від предків у Мавританії.

2014 року суд Амстердама визнав, що Чорний Петрус поширює негативне ставлення до чорношкірих, які становлять майже 6% мешканців Нідерландів. Судді постановили, що персонаж дискримінує багатьох жителів Амстердама. Бо Святий Миколай грає роль шефа, а Чорний Петрус - його слуги.

Зараз ви читаєте новину «Незадоволених кольором шкіри помічника Святого Миколая забрала поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути