Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2016 18:16

Найстаріший льодовик Альп вкрили ковдрами
4

Фото: nz1.ru

Ронський льодовик - найстаріший льодовик Альп. Він швидко зникає. Щороку льодовик покривають спеціальними ковдрами, намагаючись уповільнити швидке танення льоду.

"Останні вісім років ми намагаємося зберегти Ронський льодовик, накриваючи його ковдрами. Це незначно, але допомагає зменшити темпи танення льодів ", - сказав Девід Волкен, гляциолог зі швейцарського міністерства охорони навколишнього середовища.

Чоловік пояснює, що ковдри допомагають зменшити танення льоду на 70%. Більша частина збитку вже нанесена. З 1856 року Ронський льодовик втратив близько 350-ти метрів в товщині льоду. У маленькому селі Глетч, яке розташоване внизу схилу гори, є промаркований дерев'яний стовп. Щорічно вчені відзначають на ньому нову позначку висоти льодовика. В середньому, за один жаркий день, товщина льоду скорочується на 12 сантиметрів.

"Ронський льодовик є типовим відображенням того, що відбувається у всіх Альпах, - сказав Маттіас Хасс, гляциолог з Фрібурзького університету. - Навіть нижні частини льодовиків почали танути в прискореному темпі".

Хоча ковдри і допомагають трохи усунути проблему, вони є всього лише тимчасовим її вирішенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці використали 27 тонн динаміту, щоб підірвати дамбу

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший льодовик Альп вкрили ковдрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути