Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2014 16:50

На ZIKу запускають етно-талант-шоу
3

9 листопада на телеканалі ZIK стартує велика прем'єра осіннього сезону – "турнір небитих музикантів" "Лабух-шоу". В рамках проекту відомі вітчизняні музиканти обиратимуть найкращі весільні колективи, знані в народі як "лабухи".

"Лабух-шоу" – це презентація української пісні, що повинна витіснити російську попсу з інформаційного простору країни, — пояснює мету проекту автор і керівник "Лабух-шоу" Святослав Козак. – Чому вирішили влаштувати конкурс серед весільних музик? Бо саме лабухи бережуть і примножують українську пісенну традицію. До того ж, весілля — це те, що не можуть зупинити ані війна, ані вибори, ані стихія. У всі часи люди закохуються, одружуються і співають".

Відбір учасників "Лабух-шоу" стартував ще у травні. Упродовж літа весільні колективи надсилали відеовізитівки про свою творчість. Ролики демонстрували на телеканалі ZIK і сайті ZIK.UA у хіт-параді проекту. За результатами глядацького голосування було визначено 50 найкращих весільних колективів, які продовжать боротьбу за перемогу у проекті. Львівщину, Закарпаття, Івано-Франківщину, Тернопільську область і "Велику Волинь" (Рівненська і Волинська області) представлятимуть у шоу по 10 учасників.

"Ми свідомо розподілили учасників проекту за регіонами. Кожна область має свої і пісенні, і весільні традиції – зі своїми колористикою й особливостями, — зазначає Козак. – Кожен епізод другого туру "Лабух-шоу" буде не просто змаганням між музиками, а ще й повноцінним знайомством зі звичаями різних частин Західної України, екскурсіями мальовничими місцями краю, де й проводилися зйомки".

Саме другий тур проекту стане початком великого музичного змагання за звання "найкращого лабуха країни". Це буде справжній тріумф української пісні від півсотні яскравих і колоритних колективів.

"У другому турі музиканти одного регіону зійдуться в особистих батлах між собою. Оцінюватимемо не лише вокальні чи музичні здібності колективів, а й їхнє вміння адаптовуватися під бажання гостей, імпровізувати, адже весілля – це завжди несподіванки та сюрпризи, — говорить автор "Лабух-шоу". – Колективи виконуватимуть найрізномітніші завдання – змагатимуться на знання козацької чи повстанської пісні, "рубатимуть" соло на інструментах".

Виступи конкурсантів оцінюватимуть господарі "весілля" – "газди". На "Лабух-шоу" це відомі колективи – "Kozak System", "Los Colorados", "Rock-H", "Ot Vinta!" і "Перкалаба". Роль "тамадів" забави виконуватимуть радіоведуча Еріка, співак Блез Малаба і шоумен Тарас Стадницький.

Другий тур визначить ТОП-10 музик проекту. До фіналу дійдуть лише четверо.

Телевізійна прем'єра "Лабух-шоу" запланована на 9 листопада. Фінальною крапкою проекту стане великий гала-концерт і визначення переможця 10 січня 2015 року. Головний приз проекту – набір професійних музичних інструментів вартістю 50 тис. гривень.

Зараз ви читаєте новину «На ZIKу запускають етно-талант-шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути