пʼятниця, 11 травня 2012 18:51

На одній з ватиканських фресок туристи упізнали Сильвестра Сталлоне

Один з відвідувачів Ватикану був приголомшений, коли на одній з фресок авторства Рафаеля побачив молодого Сильвестра Сталлоне. Точніше, він виявив надзвичайну схожість актора з обличчям Папи Григорія ІХ на фресці "Кардинал та Біблійні Чесноти".

Ця фреска знаходиться в одній з "Рафаелевих кімнат" у Ватикані.

Надзвичайну ідентичність актора з Папою помітив 20-річний студент Гарварду, Ентоні Зонфрелл, який саме приїхав з родиною до Італії.

"Моя кузина розповіла мені про це, після того як одного разу була тут. Тож ми вирішили переконатися", - розповідає Зонфрелл. - Щойно ми побачилу цю фреску, одразу зрозуміли, що це про неї йдеться. Ми всі довго сміялися. Це справді виглядає як портрет Сталлоне."

Рафаель був запрошений оформити чотири приймальні кімнати Апостольського палацу у Ватикані. Вони пізніше стали називатися просто "Рафаелеві кімнати".

Згадана фреска була створена у 1511 році. Щоправда, подейкують, що Рафаель лише зробив її ескіз, а відтворив фреску на стіні один з його помічників, Лоренцо Лотто.

Зараз ви читаєте новину «На одній з ватиканських фресок туристи упізнали Сильвестра Сталлоне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути