вівторок, 13 грудня 2016 15:14

На німецькому сайті з'явився сервіс "оренди єврея"

На німецькому сайті з'явився сервіс "оренди єврея"

У Німеччині з'явився сайт, на якому можна "орендувати" представника єврейської громади. Послугу надають для проведення освітніх зустрічей, що має зруйнувати стереотипне уявлення про цей народ.

Сайт під назвою "Зніми єврея" запустили в Європейській академії ім. Януша Корчака в Мюнхені. Програма пропонує 50 учасників-євреїв, які готові "протягнути руку не євреям" та розповісти про культурні особливості своєї спільноти. Запрошувати доповідачів можуть навчальні установи, релігійні та громадські організації. Доповідачі - звичайні євреї, які діляться з аудиторією власним досвідом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Дубая виклав у мережу дивовижні фото з хмарочосу

"Ми хочемо дати людям можливість поспілкуватися з єврейською громадою. Ми хочемо, щоб вони побачили, що ми абсолютно нормальні люди ", - розповіла німецькій газеті Deutsche Welle учасниця проекту Маша Шмерлінг.

Єврейська громада в Німеччині сьогодні налічує 100 тис. осіб та продовжує зростати. Проте багато німців ніколи не зустрічали євреїв в житті. Під час опитування в одному коледжі в Дюссельдорфі 15 з 20 підлітків зізналися, що ніколи не бачили єврея.

Проблема антисемітизму для Західної Європи не перестає бути актуальною. З кожним роком злочинів на цьому ґрунті в Німеччині стає більше. У 2015 році число антисемітських інцидентів в Берліні підскочило на 34%.

"Є деякі частини Берліна, де я більше не ношу свою стос. Особиста безпека має пріоритет в таких ситуаціях ", - зізнався учасник проекту Монті Авель Зеєв Отт.

Зараз ви читаєте новину «На німецькому сайті з'явився сервіс "оренди єврея"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути