четвер, 18 липня 2013 20:05

Модель влаштувала у центрі Нью-Йорка топлес-акцію
11

Фото: Фото: bigpicture.ru

Нью-йоркська модель Шайєнн Лютек вирішила перевірити як працюють закони у місті, і чи дійсно тепер всі жінки можуть спокійно розгулювати по Нью-Йорку напівоголеними. Адже ще на початку року було прийнято рішення про те, що "забороняти жінці перебувати в громадському місці топлес - не що інше, як дискримінація за статевою ознакою."

Видання New York Times повідомляє, що ще в лютому всі 34 тисячі міських поліцейських отримали таке вказівку від начальства: "Жінка, просто оголює свої груди на публіці, не робить нічого протизаконного".

У разі якщо жінка топлес приверне увагу натовпу, правоохоронцям велено розганяти присутніх і заарештувати тих, хто не хоче йти.

Рішення поліції пов'язують з діяльністю фотографа та активістки Холлі Ван Воаст, відомої своєю звичкою з'являтися топлес у громадських місцях. За 2011 і 2012 роки поліцейські затримували її з оголеними грудьми десять разів, у тому числі в барі Oyster, ресторані Hooters, на Центральному вокзалі, навпроти початкової школи в Манхеттені і в міській підземці.

В результаті адвокати Ван Воаст домоглися зняття всіх звинувачень на її адресу на підставі рішення, прийнятого в 1992 році у Верховному суді штату. Тоді суддя на прізвище Тітоун постановила, що забороняти жінці перебувати в громадському місці топлес є не що інше як дискримінація за статевою ознакою.

Зараз ви читаєте новину «Модель влаштувала у центрі Нью-Йорка топлес-акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути