вівторок, 01 квітня 2014 16:00

Хлопчик народився із серцем ззовні тіла
3

У середу 26 березня у штаті Утар-Прадеш в Індії 24-річна Пріянка Пал народила хлопчика, у якого серце ззовні грудини. Малюку поставили діагноз - ектопія серця. Перші три дні його шанси на виживання були не більше одного до мільйону.

Малюк прожив шість днів і потребує негайної операції. Її можуть здійснити лише приватні клініки. Лікарня "Султанпур", у якій зараз мати із немовлям не має потрібного обладнання та коштів. Батьки хлопчика заробляють 300 індійських рупій на день, що дорівнює 56 гривням.

- Я бідний чоловік. Ми не кожен день можемо ситно поїсти. Сподіваємось, нам допоможе влада. Я поставив на карту усе, щоб врятувати мою дитину. Але ми почуваємось дуже безпорадними. Не знаю, куди йти далі, - розповідає 30-річний батько хлопчика. Пара одружилась чотири роки тому, це їх перша дитина.

Зараз малого перевезли в іншу лікарню, в місті Дехрадун. Невідомо чи в ній зможуть йому допомогти.

Ектопія серця - хвороба, при якій серце знаходиться в незвичному положенні. Найчастіше в розколі грудної клітки, рідше в черевній порожнині або шиї. В середньому фіксують 8 випадків на 1 млн пологів. 90% дітей гинуть протягом перших трьох днів. Найбільше із цією хворобою прожив американець Крістофер Волл, до 34 років. Лікарі у перший рік його життя зробили 15 операцій і пересадили серце назад у грудну клітку.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик народився із серцем ззовні тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути