четвер, 14 червня 2012 06:07

Люди жайворонки почуваються щасливішими за сов

Люди жайворонки почуваються щасливішими за сов
Фото: lifetips.org.ua

Дослідники прийшли до висновку, що та частина населення, яка прокидається рано вранці, частіше перебуває в гарному настрої, та ще й виглядає стрункіше.

Вчені встановили, що в процесі дорослішання розпорядок життя змінюється з нічного на денній, коли саме вранці відбуваються найважливіші речі, передає Discovery News з посиланням на дослідження Рене Бісс з Університету Торонто.

В рамках наукової роботи експерти проаналізували погляд на життя "жайворонків" і "сов" на прикладі 435 осіб 17-38 років і 297 осіб 59-79 років. Обом групам потрібно було заповнити анкету, відповівши на питання щодо емоційного, фізичного стану і улюбленого часу доби.

До 60 років більшість людей потрапляли до групи "жайворонків", встановили вчені. Серед молоді надають перевагу ранку лише близько 7%. Притому, дорослі люди були більше задоволені життям.

Любителі ранкових годин краще себе відчували в фізичному плані. Можливо, вони просто добре висипалися, і їх імунітет працював нормально. А ось люди, що живуть за вечірньом графіком, перебували в розсинхронізації з режимом суспільства, орієнтованого на "жайворонків".

Зараз ви читаєте новину «Люди жайворонки почуваються щасливішими за сов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути