четвер, 27 листопада 2014 12:25

Кращі знімки конкурсу Society of Biology для непрофесійних фотографів
8

"Бізони і Велике призматичне джерело", фотограф Lukas Gawenda
Краща фотографія конкурсу: "Приміська мама", фотограф Billy Clapham
"Мужність не завжди гуркоче", фотограф Nagarjun Ram
"Час поїсти", юний фотограф Boris Barath
"Східний довгоп'ят", фотограф Wolfgang Weinhardt

Багато творчіх людей черпають своє натхнення в природі. Спостерігати за світом флори і фауни можна нескінченно довго, відшукуючи несподівані сюжети, пізнаючи щось нове.

Нещодавно завершився щорічний фотоконкурс Society of Biology, в цьому році в конкурсі, присвяченому красі навколишнього світу, взяло участь понад 800 фотографів-непрофесіоналів. Організатори змагання оцінювали роботи у двох номінаціях "Фотограф року" та "Молодий фотограф року", оскільки серед конкурсантів було чимало талановитої молоді, тих, кому ще не виповнилося 18 років.

Тема конкурсу була заявлена обширно: "Home, Habitat and Shelter", що буквально означає "Дім, середовище проживання і притулок". Фотохудожники не були обмежені у виборі матеріалу, знімали під водою, на землі, в повітрі... Отже у журі було непросте завдання - визначити кращі кадри.

Незважаючи на те, що серед робіт, поданих на конкурс, було чимало екзотичних знімків дикої природи, головний приз дістався 20-річному Біллі Клафаму, авторові фотографії, на якій зображений чорний дрізд на тлі звичайного саду. Суддя Тім Харріс з бібліотеки Nature Picture Library зазначив, що "знімок Біллі - це незвичайний погляд на добре знайому всім птицю. Сади - подібні оазису в сучасному урбанізованому світі, і цей чудовий знімок показує глядачеві, що не обов'язково потрібно подорожувати у важкодоступні місця, щоб зафіксувати цікаву поведінку тварин".

Кращим молодим фотографом був названий Nagarjun Ram.

Представляємо вашій увазі роботи переможців конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Кращі знімки конкурсу Society of Biology для непрофесійних фотографів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути