четвер, 01 вересня 2011 15:24

Латвія стала Меккою цвинтарного туризму
7

Братське кладовище в Ризі
Фото: Фото: picasaweb.google.com/Nadezda Shavarina
Братське кладовище в Ризі
Братське кладовище в Ризі
Братське кладовище в Ризі
Братське кладовище в Ризі

У світі не так уже й мало туристів, які замість огляду звичних місць воліють прогулятись кладовищами. Латвія в цьому плані має чим здивувати, пише ves.lv.

Цвинтарний туризм в Європі - напрям не новий. Бажаючих відвідати місця упокоєння знаменитостей або просто красиві кладовища щорічно набираються тисячі. Хайгейт в Англії, Пер-Лашез і Сент-Женев'єв у Франції та багато інших.

"Інтерес до латвійських кладовищ останнім часом виявляють не лише туристи, а й гіди, латвійські історики, яким прогулянки до могил відомих людей допомагають вивчати історію і культуру Латвії", - пише портал.

Одним з найбільш знаменитих цвинтарів у Латвії справедливо вважається Велике, або Покровське. На ньому поховані хімік, нобелівський лауреат Фрідріх Вільгельм Оствальд, солістка Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі Маріанна Черкаська, перша дружина російського письменника Олексія Толстого Юлія Василівна Рожанська-Смоленкова і оперний співак Дмитро Смирнов.

Рецензенти порталу радять відвідати туристам також Братське кладовище, що славиться своїми величними пам'ятниками, і Лісове, де знайшли вічний спокій багато політиків, військові та громадські діячі Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Латвія стала Меккою цвинтарного туризму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути