середа, 08 лютого 2012 17:18

Колумбійська курка знесла яйце-гігант вагою 245 грам

Колумбійський фермер Ернандо Ніньо дуже здивувався, коли виявив у курнику величезне яйце, яке знесла одна з його вихованок на прізвисько Франсіскана. Тепер Ніньо з гордістю говорить, що має намір подати заявку на внесення 245-грамового яйця в Книгу рекордів Гіннесса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Океан викинув велетенське яйце

"Упевнений, що це найбільше з яєць курки креольської породи, - вважає він. - Наскільки мені відомо, до цього найбільше з яєць знесла курка в Китаї (175 грам), а раніше - у Великобританії (163 грами)". "Франсіскана - звичайна курка 5-річного віку, що харчується, як і всі інші вихованки, кукурудзою та іншими натуральними продуктами, - розповів Ніньо. - Яйце Франсіскани важить майже чверть кілограма, що в 5 разів перевищує середню вагу курячого яйця, яка коливається в межах 40-60 грам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії курка знесла гігантське яйце (ФОТО)

У 90-і роки минулого століття Ніньо через збройний конфлікт був змушений покинути рідний дім на півночі Колумбії і переїхав у центральну частину країни, де веде самодостатнє господарство, намагаючись максимально ефективно використовувати природні ресурси, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу. Фермер з гордістю відзначає, що не застосовує хімікатів і добрив на їх основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курка знесла яйце вагою 149 грамів

Яйце-гігант Ніньо дбайливо зберігає в холодильнику в очікуванні реєстрації рекорду. Про те, як він розпорядиться "рекордсменом" після фіксації його розмірів, фермер поки мовчить. Цікаво, що вага одного із найменших яєць, яке знесла курка з Папуа-Нової Гвінеї, має всього 9,743 г, що в 25 разів менше "героїчного творіння" Франсіскани.

Зараз ви читаєте новину «Колумбійська курка знесла яйце-гігант вагою 245 грам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути