понеділок, 02 лютого 2015 12:21

Китайські супермаркети продають овочі та фрукти у вигляді статуеток
6

У Китаї фігурки Ісуса, Будди, Мао Цзедуна і Конфуція тепер вирощують на грядках і гілках садових дерев. Їстівні скульптури користуються великим попитом у китайських супермаркетах.

Займатися фуд-карвінгом і вирізати фігурки з овочів і фруктів - минуле століття. Сьогоднішній тренд - виростити яблуко, грушу, огірок, кавун чи диню у формі якого-небудь предмета, а то й цілої скульптури. У просунутих азіатських країнах вже щосили продаються овочеві і фруктові фігурки, які люди охоче купують як у вигляді заморського сувенірів для рідних і близьких, так і в якості прикраси для святкового столу і вишуканих страв.

Насправді, ніякого секрету тут немає. Існують спеціальні пластикові формочки, схожі на ті, якими діти ліплять пасочки з вологого піску, і якщо в момент раннього дозрівання плоду помістити його усередину, згодом він набуває ту чи іншу форму. Вирощені в пластикових формах плоди коштують набагато дорожче звичайних, але люди вже звикли, що за креатив потрібно платити більше, а фрукти і овочі у вигляді звірів, птахів, релігійних і політичних діячів - це вже скульптури, сучасні твори мистецтва. Так, серед найбільш популярних "живих" скульптур можна назвати Мао Цзедуна, Санта-Клауса, Ісуса, Будду, матрьошку і ляльку-пупса, схожу на новонародженої дитини.

Зараз ви читаєте новину «Китайські супермаркети продають овочі та фрукти у вигляді статуеток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути