середа, 08 квітня 2009 11:12

Кава у великих дозах викликає галюцинації

Кава у великих дозах викликає галюцинації
Будь-яке зловживання стимуляторами може привести до того, що людина бачить галюцинації - починає чути голоси і бачити те, чого немає насправді.

Попередні наукові дослідження довели, що надмірна доза кави призводить до прискореного серцебиття, безсоння і навіть зменшує шанси завагітніти. Нові дослідження доводять, що кофеїн також руйнує психіку.

Британський вчений Саймон Джонс з університету Дархем сказав: "Після надмірного вживання кави деякі люди переживають візуальні галюцинації, дехто чує голоси. Нічого подібного в звичайному стані з ними раніше не відбувалося".

Для досліджень Джонс запросив 200 студентів, кожен з яких вживав кофеїн у різних видах - в каві, чаї, шоколаді, у вигряді пігулок. У результаті багато учасників експерименту підтвердили факт появи галюцинацій. Один з молодих людей навіть  відчував поряд присутність померлих.

Дослідження підтвердили прямий зв"язок між кофеїном і галюцинаціями. Виявилось, що серед тих, хто споживав кофеїн в еквіваленті трьох філіжанок кави, втричі більше осіб бачили галюцинації, ніж серед тих, хто випивав не більше за одну порцію еспрессо в день.

Науці давно відомі продукти, які викликають галюцинації. До них відноситься глюкоза, що міститься в цукрі, передозування якої так само нерідко призводить до галюцинацій. Дослідження учених з Швеції довели, що надлишок кофеїну в організмі веде до зниження сексуальної активності, облисіння, зменшення розумових здібностей і підвищує ризик ракових захворювань, повідомляє Skynews

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кава у великих дозах викликає галюцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути