четвер, 13 березня 2014 18:07

Із копійок загальною вартістю у 800 грн житель Миколаївщини зробив модель фрегата
3

Миколаївський кухар Сергій Кнуров півроку майстрував фрегат із українських копійок. Виріб важить 30 кілограмів. Його собівартість — 800 грн.

Про це Сергій Кнуров розповів під час розмови з кореспондентом Gazeta.ua.

"Корабель почав робити торік. Вдома дружина знайшла шматок дошки. На ній намалювала синю смужку — контур майбутньої палуби. Я зразу ж виклав дно, а вже потім почав розширювати. Працював годину до роботи і годину після. Зразу приклеїти багато монет не міг. Клеїв їх силікатним клеєм — треба було чекати, поки кожен шар гарно підсохне. Фрегат робив півроку. Він важить 30 кілограмів, на нього пішло копійок на загальну суму 800 гривень", - розповів Сергій.

"Копійки для виробу міняв у супермаркетах, банках та аптеках. Всі з охотою міняли купюри на копійки. Були й такі, що просто так віддавали монети. Більша половина монет із фрегату по 1 та 2 копійки. Є також монети по 5, 10, 25 та 50 копійок. Вітрила зробив зі 25 5-гривневих купюр", - додав він.

Свій фрегат Сергій продає за 4 тис грн.

"Цікавилося багато людей, але поки ніхто не купив. Один росіянин вже був готовий до придбання, та коли дізнався про вартість пересилки, відмовився. А ще один з України просив віддати за три тисячі. Відмовився — я півроку над ним працював. Поки фрегат стоїть у нашій вітальні. Всі гості півгодини стоять перед ним, роздивляються і фотографують на мобільні телефони. А вже потім ідуть до столу", - поділився Сергій.

"Моєму синові корабель страшенно подобається. Він часто залазить всередині і вдає, що кудись пливе. А одного разу так довго на кораблі грався, що там і заснув", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Із копійок загальною вартістю у 800 грн житель Миколаївщини зробив модель фрегата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути