середа, 12 жовтня 2011 15:10

Італійці створили будинок, в якому наводити лад можна силою думки

Італійці створили будинок, в якому наводити лад можна силою думки

У Римі побудували будинок, яким можна керувати за допомогою думки, використовуючи спеціальний прилад.

У рамках європейського проекту під керівництвом професора відділення інформаційних технологій римського університету Ла Сапієнца Роберто Бальдоні був сконструйований будинок, яким можна керувати за допомогою думки. За словами Бальдоні, квартира, керована думкою, вже готова і зараз перебуває в медичному інституті Fondazione Santa Lucia.

"Ми вирішили створити будинок, яким можна керувати силою думки, оскільки в багатьох сучасних квартирах вже є безліч пристроїв з власним процесором. Ми об'єднали їх управління. Завдяки нейрокомп'ютерному інтерфейсу, який безпосередньо пов'язує мозок людини з комп'ютером, не потрібно ніякого спеціального приладу для управління будинком. Це дуже зручно для інвалідів, наприклад", - пояснив професор.

Зв'язок між комп'ютером і мозком здійснюється за допомогою шапки з електродами, схожою на прилад для електроенцефалографічного моніторингу. Спочатку необхідно "навчити" комп'ютер командам, які відповідали б певній дії, і потім можна починати керувати побутовою технікою, повідомляє ANSA.

Зараз ви читаєте новину «Італійці створили будинок, в якому наводити лад можна силою думки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути