понеділок, 08 серпня 2016 16:35

Іранські чоловіки проти жінок у хіджабах
10

Фото: boredpanda.com

Іранські чоловіки проти обов'язкового закону, що змушує жінок носити хіджаб. Вони висловлюють свою солідарність у соціальних мережах. Чоловіки фотографуються в хустках та розміщують зображення з хештегом #MenInHijab.

Все почалося в 1983 році, коли у країні запровадили консервативні закони. Це зробили, аби запобігти сексуального насилля над жінками. У громадських місцях жінки повинні носити скромний одяг та хіджаб. У разі непокори жінок затримували. В якості покарання інколи використовували батіг. Проте, врешті-решт, жінки почали повставати.

У 2014 році іранська журналістка Масих Алінеджад заснувала онлайн-рух. Він спрямований проти насильницького хіджабу, під назвою "Моя прихована свобода". Одна з її кампаній #MenInHijab. Вона виступає за права жінок та висуває на перший план порушення свободи, завдяки суворим законам.

Чоловіки, які приєднуються до справи відкрито носять хіджаб у громадських місцях. Вони показують свою підтримку всьому світу онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці масово винищують мобільні гаджети Iphone

Зараз ви читаєте новину «Іранські чоловіки проти жінок у хіджабах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути