вівторок, 21 квітня 2015 19:25

Художник величезними портретами на асфальті привертає увагу до суспільних проблем
7

Зовсім нещодавно Google Maps оновив інформацію із супутників, і з висоти пташиного польоту стали помітні нові оригінальні масштабні зображення людей, намальовані прямо на асфальті. Портрети, створені художником, можуть здатися простими, але він завжди вибирає для їх розміщення соціально значимі місця.

Американо-кубинський художник Хорхе Родрігес-Герада (Jorge Rodriguez-Gerada) відомий створенням масштабних зображень людей, виконаних просто на асфальті або стінах будинків. Портрети Хорхе можуть здатися простими, але він завжди вибирає соціально значимі місця для них. Нова серія робіт під назвою "Terrestrail Serie" являє собою три зображення, намальованих в різних техніках та з різних географічних площинах: у Сан-Антоніо (Техас), Парижі (Франція) та Буенос-Айресі (Аргентина).

Героїнею першого полотна є 10-річна дівчинка Нісса (Nyssa). Її портрет розміром 30х46 метрів був намальований на парковці поруч з входом в структуру Сан-Педро-Крік. Це місце протягом багатьох років було своєрідною лінією, що розділяє населення за расовою ознакою. На сьогоднішній день - це важлива рекреаційна зона для соціальної згуртованості та культурного обміну. А портрет дівчинки уособлює майбутнє для міста в цілому.

У передмісті Парижі Обервіль знаходиться ще одне величезне зображення. Це портрет негласної героїні місіс Picquart, яка протягом багатьох років займалася підтримкою найбідніших верств населення в районі і справила позитивний культурний вплив на свою комуну. Це зображення з площею 1200 кв. метрів вважається одним з найбільших реалістичних портретів на сьогоднішній день.

Незважаючи на те, що найвідоміші зображення Хорхе виконані на землі, його розписи стін несуть не менш значущі послання. Зображення 12-річного хлопчика Девіда прикрашає поверхню навчального центру Isauro Arancibia в Буенос-Айресі. Його відвідують понад 200 учнів, які живуть практично на вулиці. Однак тепер ця установа знаходиться під загрозою знесення, оскільки вона знаходиться на новому автобусному маршруті. Художник своїм малюнком намагається привернути увагу громадськості до цієї проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Художник величезними портретами на асфальті привертає увагу до суспільних проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути