пʼятниця, 14 лютого 2014 13:59

Гігантський зелений напис "2000" виявили на Вінничині з супутника
4

Фото: Тетяна Сарахан

Біля села Шпиків Тульчинського району Вінниччини побачили на землі чіткий напис величезних розмірів у формі "2000" за допомогою "Яндекс-спутникової карти". Його видно з висоти польоту літака. Це приблизно десять тисяч кілометрів.

Лісники місцевого лісового господарства розповіли, напис штучний. Його заснували 13 років тому. На пустій вирубаній прямокутній ділянці вирішили посадити вісім тисяч саджанців дуба. Між ним окреслили ділянки у формі цифр і їх засадили хвойними деревами. Витратили 2,5 тисяч саджанців сосни. Так увіковічнили нове тисячоліття.

"Цю ділянку називаємо культурою "2000". Таку ідею придумав лісник Анатолій Попіль. За 13 років 30-сантиметрові саджанці виросли до восьми метрів і вже зараз дуже добре видно цифри. Тоді ми садили весною усім селом. Витратили майже два дні. Звали на посадку свата, кума, брата. Діти з школи прийшли, - каже лісник Тульчинського лісового господарства 55-річний Василь Мокранський.

Площа напису займає чотири гектари. Розмір одної цифри сягає до 70 метрів, а ширина — 50.

"Ми пишаємося цим насадженням. Сосну вибрали не випадково. Вічнозелене дерево добре видно серед інших культур у будь-яку пору року. Зараз діти туди ходять, як на екскурсію" — додає Мокранський.

Зараз ви читаєте новину «Гігантський зелений напис "2000" виявили на Вінничині з супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути