вівторок, 29 жовтня 2013 10:43

Ялинка в басейні та блискучі атрибути гламурного життя на знімках улюбленого фотографа багатіїв
20

Фото: фото:bigpicture.ru

У 50-70 роки відомий американський фотограф Слім Ааронс прославився як літописець гламурного способу життя багатих та відомих.

"Фотографувати привабливих людей, які роблять привабливі речі в привабливих місцях", - висловив своє фотографічне кредо Ааронс, перебуваючи на вершині слави.

Cлім Ааронс (справжнє ім'я Джордж Аллен Ааронс) народився і виріс в Нью- Йорку, на Манхеттені. Почав свою фотокарьеру в 18 років під час служби в армії, а з перших днів Другої світової війни працював військовим фотожурналістом. Був кілька разів поранений, за виявлену доблесть отримав орден "Пурпурне серце". Під час військових дії 1944 року Ааронс врятував життя своєму колезі - знаменитому фотографу журналу "Life" Карлу Мідансу.

Після війни Слім Ааронс перебрався до Каліфорнії, де героями його фоторобіт стали найзнаменитіші люди планети - президенти і монархи, зірки кіно і шоу -бізнесу, популярні письменники та різноманітні представники вищого суспільства.

Роботи Ааронса стали з'являтися на обкладинках найпопулярніших глянцевих журналів, таких як "Life" , "Vogue" , "Harper's Bazaar","Holiday" , "Travel and Leisure","Town and Country".

Ааронс створював бездоганно нарядні і абсолютно безхмарні образи. У своїх фотографіях він не пробував заглянути у внутрішній світ героїв, не запрошував глядача замислитися над мінливостю долі.

Незабаром без Ааронса не обходилося вже ні одна важлива світська вечірка американського, та й європейського вищого суспільства.

"Вони завжди запрошували мене на свої вечірки, бо знали: мої фотографії не принесуть їм неприємностей", - розповідав Ааронс про роботу з зірками в одному з інтерв'ю.

Що цікаво, Ааронс вважав себе саме фотожурналістом.

"Я не фотограф, я журналіст з фотоапаратом", - говорив він.

Він ніколи не працював у студії, не вдавався до послуг стилістів і гримерів, не використав штучного освітлення, за рідкісним винятком його герої не позують.

Як зазначав один із рецензентів, іноді важко повірити, що на його роботах зняті реальні "зірки", а не позують моделі.

Зараз ви читаєте новину «Ялинка в басейні та блискучі атрибути гламурного життя на знімках улюбленого фотографа багатіїв ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути