середа, 03 серпня 2011 11:58

Дієта поглинає клітини мозку

Дієта поглинає клітини мозку

Американські вчені дійшли висновку, що в людей, які сидять на дієті, мозок змушений поглинати власні клітини. При цьому почуття голоду стає ще сильнішим.

За даними дослідження, проведеного в медичному коледжі Альберта Ейнштейна в Ієшива-університеті в Нью-Йорку, як і інші частини організму людини, клітини головного мозку починають поїдати себе, щоб скористатися останнім джерелом енергії для подолання наслідків голодування, повідомляє британська газета The Telegraph. Такий процес називається аутофагією, при цьому внутрішні компоненти клітини піддаються деградації.

Організм перш ніж послати в мозок імпульс, який свідчить про голод, відстежує зміни в складі крові й реагує на кількість глюкози, амінокислот і жирних кислот, після чого відправляє сигнал про необхідність поїсти.

Як говориться в дослідженні, результати якого були опубліковані в науковому журналі Cell Metabolism, експерименти на мишах, позбавлених їжі, показали, що, якщо заважати процесу аутофагії, почуття голоду не буде посилюватися. Хімічні зміни в мозку мишей призводили до того, що тварини ставали легші та худли за період голодування.

Професор Раджат Сингх, який керував дослідженням, вважає, що відкриття може призвести до розробки більш ефективних методів зниження ваги. За словами вченого, зусилля, спрямовані на створення необхідних умов для клітини за допомогою хімічних речовин, допоможуть регулювати апетит. Це дозволить людині менше відчувати голод і при цьому підтримувати в належній мірі енергетичний баланс в організмі.

Зараз ви читаєте новину «Дієта поглинає клітини мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути