понеділок, 16 липня 2012 11:37

Дитячу стрічку "Гостя з майбутнього" заборонили через сексуальну дискримінацію

Дитячу стрічку "Гостя з майбутнього" заборонили через сексуальну дискримінацію
Між негативними персонажами помітили сильне почуття. Фото: kino-cccp.net

Список заборонених до показу в Європі радянських фільмів поповнився - черговою жертвою стала улюблена багатьма дітьми "Гостя з майбутнього". Приводом для такого судового рішення послужив позов, поданий міжнародною неурядовою правозахисною організацією "Human Rights Watch".

Так, на думку голландських представників згаданої організації, дитячий багатосерійний фільм пропагує дискримінацію на основі сексуальної орієнтації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова заборонила комуністичну символіку та засудила режим

Як доказ позивач надав висновок проведеної культурологічної експертизи, в якій було зазначено, що у фільмі виявлено елементи "пропаганди сексуальної дискримінації, зважаючи на задіяння в якості головних негативних персонажів, і протиставлення їх позитивним гетеросексуальним героям, двох осіб однієї статі, що належать до однієї соціальної групи і відчувають взаємну приязнь".

На підставі висновку голландських експертів-культурологів суд прийняв рішення задовольнити позов і ввести заборону на трансляцію в ефірі і поширення на фізичних носіях фільму "Гостя з майбутнього" на всій території Голландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В індійському селі заборонили шлюби між закоханими

Це вже не перший випадок заборони радянських дитячих фільмів в Голландії. Кілька місяців тому цей же суд виніс аналогічне рішення щодо фільму "Тимур і його команда". У поданому тоді позові йшлося про те, що фільм є агресивною пропагандою гетеросексуальних стосунків серед підлітків, і обмежує права гомосексуалістів, демонструючи суспільству їх функціональну репродуктивну неповноцінність.

Зараз ви читаєте новину «Дитячу стрічку "Гостя з майбутнього" заборонили через сексуальну дискримінацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути