четвер, 30 травня 2013 17:58

Чорні лебеді з Німеччини вищипали траву в зоокутку Тернополя
5

Фото: Фото: Андрій Янович

Пару червонокнижних птахів ? чорних лебедів два тижні тому привезли з Німеччини до зоокутку в тернопільському парку Топільче. Зараз вони відбувають карантин на окремому, віддаленому від відвідувачів ставку. За два тижні переведуть в загальний відділ.

„Ще з радянських часів в Тернополі був чорний лебідь – Борька. Мав більше 30 років то помер від старості. В міськраді найшли спонсорів щоб купити нову пару. Птахів замовили в Німеччині. Нам їх привезли в картонних коробках. Де вони жили до того і як звати – не знаєм" ? розповідає директор парку Юрій Бойко.

В зоокутку лебедів годують тим же кормом, що і качок та гусей.

„В перші дні після приїду ці лебеді зразу кинулися на газони пастися. Таке враження, що в Німеччині ніколи трави не бачили – вищипали її всю навколо ставу", ? зазначає директор.

Більшість тварин в зоокутку мають свої назви. Лебедям їх ще не придумали. Кажуть, що це прийде з часом.

„Можливо хтось з відвідувачів щось влучне підкаже, можливо працівники. Імя тварини ніколи не призначається – воно звідкісь береться і закріпляється за нею природньо".

Батьківщина чорних лебедів – Австралія. Вони не є птахом мігрантом, тож не поширився природньо навіть на найближчі острови аж доки англійці в XVIII ст. не колонізували цей материк. Після цього лебедів штучно завезли в Європу та Америку де вони успішно розмножуються.

 

Зараз ви читаєте новину «Чорні лебеді з Німеччини вищипали траву в зоокутку Тернополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути