Ексклюзиви
середа, 27 травня 2015 15:50

Британці випустили лінію ляльок з фізичними вадами
7

В знак солідарності з людьми з особливими потребами, британці випустили іграшки з "дефектами".

На виробництво ляльок з фізичними вадами британську фірму Makies надихнула онлайн-кампанія Toy Like Me ("Іграшка, схожа на мене"). Її учасники в знак підтримки дітей з обмеженими можливостями та особливостями переробляли звичайних ляльок, щоб вони стали схожими на реальних людей, і викладали їх фото в соціальні мережі.

Акція Toy Like Me була запущена батьками, що виклали фотографії ляльок, які вони власноруч переробили для своїх дітей. Вони звернулися з проханням до виробників іграшок випустити серію ляльок, у яких були б такі ж фізичні недоліки, як у їхніх малюків. Тисячі людей моментально підтримали кампанію і стали викладати саморобні іграшки.

Після успішно пройшла акції фірма Makies вирішила запустити виробництво нової колекції ляльок під тією ж назвою, що і у кампанії в соцмережах. Поки було створено три види ляльок: з тростиною, зі слуховим апаратом і з імітацією родимої плями на обличчі ляльки.

Зараз Makies розробляє моделі ляльок в інвалідному кріслі і з допоміжним пристроєм для ходьби, а ще ляльок, на обличчя яких можна буде додавати вроджені особливості або шрами.

Компанія також готова створювати ляльок на замовлення: це означає, що батьки зможуть замовити ляльку, повністю схожу на дитину.

Виробники сподіваються, що тепер здорові діти і їх батьки будуть дружелюбніше ставитися до інвалідів, стануть більше допомагати їм, а діти з фізичними вадами перестануть соромитися себе.

Зараз ви читаєте новину «Британці випустили лінію ляльок з фізичними вадами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути