четвер, 27 січня 2011 10:16

Блокування одного гену зупиняє розвиток раку - вчені

Блокування одного гену зупиняє розвиток раку - вчені

Група вчених під керівництвом доктора Ендрю Чантрі з Університету Східної Англії виявила ген, який грає ключову роль у процесі поширення раку по тілу. Дослідники сподіваються в найближчі роки створити ліки нового покоління, які гальмують роботу цього гену і працюють у всіх випадках.

Всі люди народжуються з геном WWP2, проте досі учені точно не знають, яка його роль. Як встановили дослідники, цей ген представлений у великій кількості, коли пухлини злоякісні і починають поширюватися. На їхню думку, він атакує і розщеплює природний інгібітор, що перешкоджає появі метастазів. Відповідно, вимкнувши його, можна видалити пухлину без ускладнень.

Учені вже приступили до експериментів з молекулою, яка, як вони сподіваються, зможе вплинути на WWP2. Клінічні тести довели, що блокування WWP2 підвищує концентрацію природних інгібіторів, в результаті чого ракові клітини залишаються неактивними.

За прогнозами вчених, революційні ліки від раку можуть з'явитися в найближчі десять років. Вони будуть здатні зупиняти навіть найагресивніші форми раку, включаючи рак грудей, мозку, шкіри і кишечника. Адже саме зростання пухлини вбиває людину.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Блокування одного гену зупиняє розвиток раку - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути