середа, 31 серпня 2011 17:33

Австралієць сфотографував рух зірок по нічному небу
6

Фото: Фото: Caters News Agency

Австралійський фотограф-любитель Лінкольн Харрісон проявив колосальне терпіння, щоб зняти рух зірок по нічному небу протягом тривалого періоду часу. Для того, щоб отримати ефектну картинку, чоловік використовував довгу витримку - до 15 годин, при якій рух відображається у вигляді смуги.

Як повідомляє британська газета The Daily Mail, Харрісон зробив приголомшливі знімки руху Всесвіту, встановивши штатив на березі озера Еппалок у штаті Вікторія.

Лінкольн Харрісон зізнався, що провести такий тривалий час від заходу до сходу сонця на крутому скелястому скелі на березі озера було виснажливою справою. Ситуація погіршувалась холодною погодою.

На знімках Лінкольна Харрісона на тлі фіолетового неба над такого ж кольору водою та краєм палаючого помаранчевого заходу можна побачити, як закручується до центру воронка - траєкторія проходження зірок. В одних знімках смуги руху відображаються у воді, в інших така ж воронка відобразилась над пустельною рівниною з рідкісними чахлими деревами.

За словами 36-річного Харрісона, він придбав свою першу фотокамеру минулого року, щоб сфотографувати одяг, який він хотів продати на аукціоні eBay. Спочатку чоловік не планував робити фотографію своїм хобі, але зйомка несподівано захопила його.

З тих пір Лінкольн Харрісон, за його словами, знімає принаймні два-три рази на тиждень - головним чином пейзажі та зоряне небо.

Зараз ви читаєте новину «Австралієць сфотографував рух зірок по нічному небу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути