середа, 22 червня 2011 15:16

Австралійські вчені довели, що сидяча робота підвищує ризик розвитку раку

Австралійські вчені довели, що сидяча робота підвищує ризик розвитку раку

Австралійські вчені з Університету Західної Австралії в передмісті Перта Недлендсе дійшли до висновку, що тривала сидяча робота значно підвищує ризик розвитку раку товстої і прямої кишки, повідомляє The Wall Street Journal.

У рамках дослідження, яке проходило в період з 2005 по 2007 рік вчені зібрали інформацію про зайнятість, спосіб життя та фізичну активність 918 пацієнтів із раком товстої і прямої кишки, а також 1021 здорової людини для контролю.

Аналіз отриманих даних показав, що у людей, десять і більше років зайнятих на сидячій роботі, ризик розвитку раку нижніх відділів товстої кишки підвищений вдвічі порівняно з тими, хто подібною роботою ніколи не займався. Відносно раку прямої кишки ця різниця склала 44%. Ризик розвитку раку верхніх відділів прямої кишки від виду професійної діяльності не залежав.

Також з'ясувалося, що спеціальності, пов'язані із найбільшими фізичними навантаженнями, на 44% знижують ризик раку товстої кишки у порівнянні із роботою, що не вимагає значних фізичних зусиль. Усі виявлені закономірності не залежали від рівня фізичної активності поза роботою.

Нагадаємо, що раніше група британських учених із Лондонського університету опублікувала дані своїх досліджень, згідно з яким робочий день, що триває більше 11 годин, підвищує ризик інфаркту на 67%.

Зараз ви читаєте новину «Австралійські вчені довели, що сидяча робота підвищує ризик розвитку раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути