понеділок, 22 березня 2010 16:19

Японці запустять в космос перше сонячне вітрило

Японці запустять в космос перше сонячне вітрило

Японська астрономічна агенція заявила, що готова запустити на орбіту перше реально працююче сонячне вітрило.
До цього в США запускалися лише невеликі моделі, які не могли бути двигуном для космічного корабля, пише NBC.

Японські вчені повідомили, що запуск космічного супутника Ікар, який винесе в космос сонячне вітрило, запланований на травень 2010 року. До цього американська місія з сонячним вітрилом на борту в 2008 році не змогла досягнути орбіти і впала в океан. Хоча представник НАСА Скот Гершель зазначив, що такі космічні вітрила можуть стати новим видом добування енергії для пересування космічних кораблів.

Старший науковий співробітник Одеського астрономічного центру Семен Лялькович сказав Gazeta.ua, що парусу діаметром в 30 метрів достатньо, щоб забезпечити енергією супутник.

"Невеликий космічний корабель з космонавтами буде потребувати більшого полімерного вітрила. Бо тоді енергії потрібно буде в кілька разів більше. Саме сонячне вітрило робиться зі стійкого полімеру. Він має витримувати удари невеликих метеорів та не розриватися. Також вітрило матиме високу частоту поглинання сонячної енергії.

Вчений каже, що в космосі сонце надсилає великі потоки заряджених частинок, що можуть бути вловлені та використані, як живлення.

"Космічній капсулі не потрібно так багато енергозабезпечення. Їй вистачить того, що вловить парус розміром у 50 метрів. Тут найбільшою проблемою залишається як вивести його на орбіту та забезпечити цілісність в космосі. Поки японці планують виводити вітрило на орбіту у згорнутому вигляді, потім воно буде розкриватися і починати постачати корабель енергією. Зберегти його в космосі має спеціальне карбонове покриття, яке є надміцним". - додав Лялькович.

Зараз ви читаєте новину «Японці запустять в космос перше сонячне вітрило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути