вівторок, 29 жовтня 2013 10:42

57-річна італійка знайшла свій зубний імплант під лівим оком

57-річна італійка прийшла до фахівця зі скаргами на сильні болі в пазухах носа , і після ретельного обстеження було поставлено діагноз - в її носової пазусі застряг зубної імплант.

Операцію по установці імпланту на місці відсутнього зуба жінка перенесла два роки том , в її щелепу був поміщений двосантиметровий гвинт, на якому тримався штучний зуб. Імплант стояв на своєму місці, і яким чином зубної гвинт потрапив в носову пазуху - незрозуміло. Комп'ютерна томографія, проведена відразу ж, показала, що цей великий гвинт знаходиться в пазусі носа поруч з лівим оком. Хірурги провели оперативне втручання, під час якого видалили гвинт, після чого всі симптоми у постраждалої пропали. Через вісім місяців після операції пацієнтка визнана абсолютно здоровою.

Лікарі припускають, що гвинт здійснив свою подорож через руйнування кісткової тканини в її щелепі. Найцікавіше, що цей зубний імплант пробув у носовій пазусі пацієнтки не менше року, а може і більше, заявляє доктор Шрайбер з університету в Брешії, Італія. Подібні мандрівки зубних імплантів вже траплялися, причому в одному з випадків гвинт мігрував аж до основи черепа, розповів журналістам доктор Шрайбер. Таке буває, якщо кістка занадто тонка, і імплант недостатньо закріплюється в ній. Коріння верхніх зубів можуть доходити до носових пазух, тому імпланти іноді потрапляють туди після встановлення їх у щелепу. Лікарі впевнені, що лікарської помилки тут бути не могло, а значить, це прикра випадковість.

Автор: Фото: drunov.ru
 

Зараз ви читаєте новину «57-річна італійка знайшла свій зубний імплант під лівим оком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути