понеділок, 04 квітня 2016 18:52

1500 корків із-під вина пішло на великодню писанку
5

Фото: Катерина Литвиненко

31-річний дизайнер Сергій Ткачук створив великодню писанку із корків з-під вина. Проект створений в жанрі Wine Cork Art для "Всеукраїнського фестивалю писанок".

Розповідає, що займатися Cork Artом (роботи, в яких використана винні корки) почав, коли переїхав до столиці з Дніпродзержинська.

"Я працював барменом в одному з закладів Києва. Винних корків завжди був надлишок і на дозвіллі я почав думати, як їх можна застосувати в побуті. Для своїх робіт співпрацюю з виноробами. Деякі з них безкоштовно дають корки, інші на комерційній основі. З пробок роблю багато різних речей: картини, весільні та коктейльні сукні, чоловічі жилетки і метелики, сумочки, капелюшки і туфельки, вишиванки і багато інших речей. Цього разу вирішив зробити великоднє яйце в жанрі Cork art. У світі ще такого не робили. Адже саму мозаїку в такому стилі придумав я".

"Робота над писанкою йшла Стаханівськими темпами, тому що це займає дуже багато часу. Деталі з пробок для мозаїки я вирізав весь минулий місяць по 3-4 години в день. Проклейка роботи зайняла 5 днів. Для оздоблення писанки використав 1500 корків. Кріплення зроблено за допомогою епоксидної смоли, стержневого клею та фіксуючих лаків. Серед інструментів дизайнер використовує бормашину та різні клейові пістолети" - розповідає Сергій.

Головна ідея оздоблення великодньої української писанки - показати, що можна робити щось креативне та нестандартне.

"Потрібно відходити від стереотипів, що писанка повинна бути намальована тільки орнаментами. Тут є малюнок. Не просто рівна мозаїка, вона ще й об'ємна. Якщо дивитися на кожну деталь, то можна побачити все що завгодно. Кожна людина бачить свій малюнок. Це залежить від фантазії".

За словами Сергія, сучасне мистецтво Wine Cork Art розвинене в світі, але на рівні декоративно-прикладної сфери. Запевняє, що намагається робити ті речі, які до нього ніхто не робив.

"За кордоном в цьому жанрі роблять підставки для посуду, підноси. Дуже мало людей, які роблять картини і абсолютно немає людей, які б оздоблювали Великодні писанки в такому стилі. Тому у мене немає у кого вчитися".

Українці, за словами майстра, такий вид творчості сприймають здебільшого з гумором.

"Коли я розповідаю, що роблю декор і багато різних речей з корків, люди реагують майже завжди однаково: "Це ж треба було стільки випити!". Наголошує, що більшість робіт купують переважно іноземці.

За підрахунками дизайнера протягом минулого року на всі роботи пішло більше 100 тисяч корків.

Зараз ви читаєте новину «1500 корків із-під вина пішло на великодню писанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути