Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2015 22:30

10-річна чернівчанка малює "дорослі" картини
15

Фото: надані Христиною Венгринюк

10-річна Анна Данильченко з Чернівців за два місяці намалювала більше десятка картин, які вражають своєю недитячістю. Дівчинка каже, що її цікавлять абстракції, тому що в них кожен може знайти щось своє.

- Мені не дуже подобаються дитячі картини, бо вони прості. А в сучасних картинах я бачу щось своє. Мене надихають різні художники, особливо Казимир Малевич. Відколи малюю, у мене багато ідей. Хочу намалювати око, а ще фон, який кожен по-різному розумітиме.

Ведмедика, з голови якого стирчать вгору антенки, дівчинка намалювали чорно-білим.

- Це окуляри в нього, - пояснює. - Очі ведмедика, які йдуть вверх — це ніби маска. Ті краплинки на ній — не сльози, то просто така маска. Гарно було б намалювати його яскравим, але мені більш подобаються чорно-білі картини.

Анна малювала ще п'ятирічною. Потім довго не бралася за пензля і займалася танцями. До палітри повернулася тільки нещодавно — вчиться живопису у художниці Христини Венгринюк. Малює пастеллю, олівцями, аквареллю, акрилом. Каже, що, крім Малевича, любить картини художника Дениса Куваєва, написані мастихіном.

- Мені подобається малювати, тому що це спосіб самовиразитись. Зараз я почала малювати квадрат в квадраті, це має означати безкінечність, - каже юна художниця.

Серед абстрактних робіт дівчинки — кольорові руки, які тягнуться одна одній назустріч. Анна дає несподіване пояснення, каже: це картина в картині, зображено руку художника, який тягнеться до своєї ж картини.

Зараз ви читаєте новину «10-річна чернівчанка малює "дорослі" картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути