пʼятниця, 26 грудня 2014 11:57

10 способів використовувати пакетики силікагелю із взуттєвих коробок
10

1. Мобільний намокнув. Якщо ви намочили свій мобільний або навіть «викупали» його, просто вимкніть пристрій, витягніть акумулятор і сім-карту, а після покладіть його на всю ніч у посудину з силікагелем. Він вбере всю вологу.
2. Затхлий одяг. Якщо ваші речі після відпустки все ще вологі, покладіть у валізу пару пакетиків силікагелю - і затхлого запаху наче й не було
3. Спортивна сумка з неприємним запахом. Запах спортивної сумки і шафки для переодягання в спортзалі - звичайно, не з приємних. Якщо в сумці у вас будуть кілька пакетиків силікагелю, то в будь-якому випадку запах хоч трохи, але вивітриться.
4. Запітніла линза фотоапарату. Лінзи камери можуть запотіти, наприклад, коли її перемістити з холоду в тепло. І одразу ж ці чарівні пакетики прийдуть на допомогу! Наприклад, ви можете покласти їх у чохол для фотоапарата. Або в критичних випадках (як із мобільним телефоном) повторити процедури, описані в пункті 1.
5. Зберігання насіння. Якщо в домі є розкриті пакетики з посівним матеріалом, потрібно дуже ретельно стежити за тим, щоб за зиму вони не відсиріли. Але це зовсім не проблема, якщо взяти герметичну посудину, покласти туди пакетики з насінням і силікагелем.

Часто при купівлі взуття, електротехніки або сумочки на додачу до цього ви отримуєте ще і маленький пакетик, на якому написано "Силікагель".

Усередині нього міститься силікагель - гранульована речовина, яке вбирає вологу, і таким чином захищає товар від пошкодження. У більшості випадків ми просто викидаємо ці пакетики, тому що не знаємо, що з ними можна зробити. При цьому вони могли б стати в нагоді.

Пропонуємо вашій увазі 10 корисних прийомів застосування силікагелю.

Зараз ви читаєте новину «10 способів використовувати пакетики силікагелю із взуттєвих коробок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути