середа, 30 жовтня 2013 16:05

8-річний киянин піднімає 47-кілограмову штангу і віджимається 4 тисячі разів
11

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Киянин 8-річний Андрій Косташ збирається встановити світовий рекорд — підняти штангу, вага якої в півтора рази перевищує його власну. Про це хлопчик розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Сам важу 29 кілограмів, а під час встановлення рекорду збираюся піднятися 47-кілограмову штангу. Це в мене вже виходить, але поки не дуже правильно. Зараз працюю над технікою",  - сказав Андрій Косташ.

"Працювати із штангою почав півроку тому.  Спочатку міг підняти тільки 15 кілограмів. Та дуже швидко вижимав всі 45", - додав маленький спортсмен.

Займатися спортом Андрій Косташ почав у 5 років.

"Спочатку разом бігали, віджимались і підтягувалися. Перший раз зробив 10 віджимань, а за тиждень — вже сто. За рік запросто віджимався тисячу разів. Тоді вирішили готуватися до рекорду. За два місяці довели кількість віджимань до 7 тисяч. Планували показати цей результат на виступі, та Андрій перед тим застудився. Із закладеним носом віджиматися було важко. Зробив всього 4 тисячі. З цим результатом потрапив до Національного реєстру рекордів", -  розповів батько хлопчика Олександр.

Андрій щодня займається гімнастикою, відвідує заняття з англійської, ходить на карате і плавання.

"На вихідних дивлюся мультфільми і гуляю з друзями у хованки і квача. Люблю мультфільми "Тачки" і Немо". Батьки не забороняють дивитися телевізор. У нас є правило: якщо все добре зробив, дозволено робити що завгодно.  А як десь прохалтурив, мушу вдома виправляти свої помилки", - зазначив маленький спортсмен.

 

Зараз ви читаєте новину «8-річний киянин піднімає 47-кілограмову штангу і віджимається 4 тисячі разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути