неділя, 05 січня 2014 13:31

В Антарктиді пройшла операція з евакуації пасажирів судна "Академік Шокальський"
19

24 грудня 2013 наукове судно "Академік Шокальський" було заблоковано в Антарктиці уламками айсберга. Йому на допомогу вийшли відразу кілька могутніх кораблів. Спочатку 3-метровий лід не подужали китайський і французький криголами, а потім не зміг пробитися "Аврора Аустралис", з яким пов'язували головні надії на визволення із льодового полону.

Після цього було вирішено евакуювати пасажирів вертольотом. 2 січня 2014, четвер успішно пройшла довгоочікувана рятувальна операція в Антарктиді.

З борту замкненого льодами російського судна "Академік Шокальський" китайський вертоліт невеликими групами евакуював усіх дослідників і туристів - всього 52 людини.

На судні "Академике Шокальском" залишилися 22 члена екіпажу, які не покинули судно. Їм на допомогу йде американський криголам Polar Star, якому не перешкода багатометровий лід.

Правда, він прибуде в Антарктику не раніше наступного тижня. Їжі і води членам екіпажу російського корабля вистачить ще на місяць.
Зараз ви читаєте новину «В Антарктиді пройшла операція з евакуації пасажирів судна "Академік Шокальський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути