вівторок, 26 квітня 2016 06:10

За вбивство міліціонера фермер проведе за ґратами 15 років

Автор: фото з родинного архіву Думанських
  Дільничного інспектора Андрія Думанського прив’язали до підводи і 13 кілометрів волочили
Дільничного інспектора Андрія Думанського прив’язали до підводи і 13 кілометрів волочили

Фермера 54-річного Андрія Штоня із села Лопатин Радехівського району на Львівщині 19 квітня райсуд позбавив волі на 15 років. У квітні торік він прив'язав до підводи дільничного інспектора 32-річного Андрія Думанського. 13 км волочив дорогою. Міліціонер загинув.

Думанський утрутився в бійку двох чоловіків. Андрія вдарили по голові, він знепритомнів. Фермер прив'язав міліціонера до сівалки, запряженої двома кіньми, і потягнув. Сидів на підводі й бив дільничного по голові металевою трубою. Коні протягнули Думанського до сусіднього Бродівського району. Штонь скинув тіло в меліоративний канал, заповнений водою, і втік. У Лопатині слідчі знайшли закривавлену куртку Думанського. В кишені було посвідчення. На дорозі, якою їхала підвода, залишився слід. Штоня та його напарника арештували.

— Як Штоня тільки затримали, вели мову, що він психічно хворий. Люди боялися, аби його не випустили. Якщо це станеться — уб'ють, казали, — розповідає 41-річна Юлія з Лопатина.

Думанський працював дільничним на території Кустинської сільради. Із сім'єю жив у селі Руденко. Залишилися дружина Галина, діти — 13-річний Назар і Аліна, 4 роки.

Помічника фермера ­засудили до трьох років позбавлення волі. Прокуратура Львівської області готує апеляцію на вирок суду. Вимагає, аби Штоню дали довічне ув'язнення, а спільника кинули за ґрати на 13 років.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство міліціонера фермер проведе за ґратами 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути